Popolini_WolWikkel_WoolWrap
WoolWrap - Overbroekje
0 Reviews | Review toevoegen

Popolini - WoolWrap - Overbroekje

€ 28,95
€ 23,16
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
De wolwikkel (WoolWrap) van Popolini is een zacht, ademend overbroekje voor over de basisluier. Het is een natuurlijke variant voor een PUL (gelamineerd polyurethaan) overbroekje. De basisluier kan bestaan uit een voorgevormde luier of een vouwluier, losse boosters of prefolds zijn af te raden doordat ze kunnen gaan schuiven. De wolwikkel past over de meeste basisluiers, het is belangrijk dat de wolwikkel goed over de basisluier past om lekken te voorkomen. 

De zuiver wol is alleen behandeld met puur water. Hiermee blijft de van nature aanwezige lanoline behouden. Lanoline heeft antiseptisch en waterafstotende eigenschappen. 

De wolwikkel sluit met breed klittenband om de buik en dubbele lekgoot van elastiek waarmee het mooi om de benen valt. Het is verkrijgbaar in verschillende maten. 

Maten
S ca. 3-6 kg
M ca. 5-10 kg
L ca. 9-15 kg
 
Materiaal
100% wol

Wasinstructies
  • Was en lanoliseer voor eerste gebruik
  • Was bij voorkeur met de hand, max. 30˚C.
  • Drogen plat op de waslijn
Hoe lanoliseer je een wolbroekje?
  1. Los één theelepel vaste lanoline op in (kokend) heet water.
  2. Voeg een beetje lanoline zeep toe en meng tot er een melkachtige emulsie ontstaat.
  3. Vul al zwenkend met koud water tot een lauw mengsel.
  4. Plaats de wolbroek binnenstebuiten volledig onder water.
  5. Laat het minimaal 15 minuten intrekken, maar het liefst een hele nacht.
  6. Wring voorzichtig uit. Leg de wolbroek in een handdoek en rol deze al drukkend, strak op om het overtollige water eruit te persen.
  7. Laat de wolbroek liggend drogen.

Is de wolbroek nieuw? Herhaal stap 1 t/m 5 dan drie maal.

Lanoliseer de wolbroek na iedere wasbeurt.

Popolini
Popolini is Oostenrijks familiebedrijf momenteel gerund door de tweede generatie. Al bijna 30 jaar en 2 generaties lang hebben ze ervaring met hun eigen kinderen, om die reden kunnen ze een divers, ecologisch en modern assortiment aanbieden. De producten worden deels in Oostenrijk gemaakt, maar grotendeels in Hongarije. De producten worden onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt en er wordt gebruik gemaakt van verantwoorde materialen, het grootste deel van de producten zijn GOTS gecertificeerd.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.