Wasbare luiers, klinkt als een hoop werk en viezigheid. Niets is tegenwoordig minder waar!

Wasbare luiers zijn hip, makkelijk te gebruiken en hebben diverse voordelen:

 • Beter voor het milieu
 • Zacht voor de billetjes
 • Goedkoper op termijn
 • Sneller zindelijk
 • Betere heupontwikkeling
Nog geen ervaring met de wasbare luier en wil je graag kennis maken?  Voel, bekijk en ervaar welk wasbaar luier systeem het beste bij jullie past. 

Neem dan contact op voor een geheel gratis en vrijblijvend consult.


Weergave:
  1 / 12  Bezig met laden...
visibility

All-In-One - Etno

Petit Lulu - All-In-One Pocket Luier- Etno

26,50

visibility

All-In-One - Prehistoric Times

Petit Lulu - All-In-One Pocket Luier- Prehistoric Times

26,50

visibility

All-In-One - Turquoise Birds

Petit Lulu - All-In-One Pocket Luier- Turquoise Birds

26,50

visibility

All-In-One - Turquoise Feathers

Petit Lulu - All-In-One Pocket Luier- Feathers

26,50

visibility

Bamboe Booster (kort)

Petit Lulu - Bamboe Booster (kort)

5,50

visibility

Bamboe Booster (lang)

Petit Lulu - Bamboe Booster (lang)

6,50

visibility

Bamboe Booster

TotsBots - Bamboe Booster

5,15

visibility

Bamboozle Stretch - Chimpantzee

TotsBots - Bamboozle Stretch - Chimpantzee

17,95

6%
visibility

Bamboozle Stretch - Daydream

TotsBots - Bamboozle Stretch - Daydream

17,95

16,95

visibility

Bamboozle Stretch - Ecru

TotsBots - Bamboozle Stretch - Ecru

17,95

visibility

Bamboozle Stretch - Giggleraff

TotsBots - Bamboozle Stretch - Giggleraff

17,95

visibility

Bamboozle Stretch - Nappy Feet

TotsBots - Bamboozle Stretch - Nappy Feet

17,95

visibility

Bamboozle Stretch - Pawfact

TotsBots - Bamboozle Stretch - Pawfact

17,95

6%
visibility

Bamboozle Stretch - Scamp

TotsBots - Bamboozle Stretch - Scamp

17,95

16,95

visibility

Bamboozle Stretch - Smelliphant

TotsBots - Bamboozle Stretch - Smelliphant

17,95

   1  2 3 4 5  

Er is onderscheid te maken in ééndelige en tweedelige wasbare luiersystemen.

ééndelig wasbaar luiersysteem

All-in-one luier (AIO)

De all-in-one (AIO) is een alles in één systeem. Dit ééndelige systeem lijkt in gebruik het meest op de wegwerpluier en bestaat, zoals de naam al zegt, uit één geheel. Het absorberende deel en het waterafstotende deel zitten aan elkaar vast. Hiermee is de luier in één handeling aan te doen en gaat het ook in zijn geheel in de was. Dit maakt de all-in-one ideaal voor de oppas of kinderdagverblijf. 

tweedelig wasbaar luiersysteem

Bij een tweedelig wasbaar luiersysteem is het absorberende deel los van de waterafstotende laag. Er gaat een overbroekje over de basisluier heen. De basisluier absorbeert goed en in combinatie met de inlegger is deze geschikt voor een hele nacht gebruik. Het overbroekje sluit goed over de absorberende luier bij door middel van elastiek bij de rug en beentjes waardoor kans op doorlekken klein is. Het absorberende deel kan bestaan uit een hydrofiele luier, prefolds, voorgevormde luier of inleggers.

Vouwluiers
De vouwluiers, zoals hydrofiele doeken of prefolds staan het meest bekend als wasbare luier daarnaast kunnen ze voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt:

 • handdoek na het badderen
 • spuugdoek
 • op het verschoningskussen
 • schaduw voor de zon
 • onder het hoofd bij het slapen
 • knuffeldoek

Uiteraard kunnen ze ook gebruikt worden als luier. Het grote voordeel is dat ze voor veel doeleinden gebruikt kunnen worden en je ze dus nooit teveel in huis kunt hebben. Door de verschillende opvouw mogelijkheden passen bij ieder kind. Het nadeel is in vergelijking met andere wasbare luiers dat ze moeten worden voorgevouwen. Als de luier is voorgevouwen kun je ze gemakkelijk door een luierklemmentje op de plaats houden, echter is dit niet perse nodig. Over de luier gaat het overbroekje.

Voorgevormde luiers
De voorgevormde luier is het meest lekdichte systeem onder de wasbare luiers. Doordat het bij de rug en beentjes wordt afgesloten met elastiek. Daarnaast sluiten de overbroekjes goed aan over de basisluier.

Het voordeel van de voorgevormde luier is dat je ze niet meer hoeft op te vouwen. De basisluier kan na gebruik in de luieremmer worden bewaard voordat ze gewassen worden. Het overbroekje kan meerdere malen mee, totdat ze gaan stinken en als er ontlasting op gekomen is.

Snap-in-one (SIO)
Bij het snap-in-one (SIO) systeem is de inlegger het absorberende deel van de luier. De inleggers worden in het overbroekje geplaatst, vaak door middel van drukknoopjes. De inleggers hebben als voordeel dat de manier van inleggen kan worden aangepast aan het plasgedrag van je kindje. Ook bij dit systeem kan het overbroekje vaker worden gebruikt. Het nadeel bij dit systeem is dat de pads bij de beentjes niet af sluiten met elastiek, wat als gevolg heeft dat er eerder ontlasting op het overbroekje kan komen.

Overbroekjes
Het overbroekje, ook wel cover genoemd, is het waterafstotende deel van een tweedelig luiersysteem en wordt over de vouwluier of voorgevormde luier geplaatst. De meeste overbroekjes, met uitzonderling van de pull-up broekjes kunnen worden versteld door middel van drukknopen aan de voorkant. De overbroekjes worden gemaakt van pul (100% polyester) of wol. Het overbroekje hoeft niet perse van hetzelfde merk te zijn als de voorgevormde luier. Onderling combineren is mogelijk, zolang het overbroekje maar goed aansluit over de luier en bij buik en beentjes.

Oefenbroekjes

Is je kindje bezig met de potjestraining, bijna zindelijk maar nog vaak een ongelukje? Dan kunnen de oefenbroekjes een ideale oplossing zijn. Oefenbroekjes worden ook wel trainingsbroekjes genoemd. Ze zijn ideaal wanneer je kindje zindelijk aan het worden is. De oefenbroekjes absorberen minder dan een gewone luier en zitten als een echte onderbroek, ze zijn goed om de kleine ongelukjes goed op te vangen. Een ander groot voordeel is dat kinderen ze zelf aan en uit kunnen trekken. 

Wil je graag meer weten over wasbare luiers of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op voor een geheel gratis en vrijblijvend consult. 
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.