De vouwluier is een basisluier welke niet voorgevormd is. De vouwluier moet in de gewenste vorm worden gevouwen voordat het gebruikt kan worden als wasbare luier. Er zijn verschillende soorten vouwluiers : hydrofiele luiers, prefolds en strikluiers.

Het grote voordeel van een vouwluier is dat het een lage aanschafkosten heeft, gemakkelijk te wassen is, snel droogt aan de waslijn en veelzijdig te gebruiken is. 


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Hydrofiele doeken - 3 stuks - Bug's Life

Bambino Mio - Hydrofiele doeken - 3 stuks - Bug's Life

14,99

visibility

Hydrofiele doeken - 3 stuks - Rainforest

Bambino Mio - Hydrofiele doeken - 3 stuks - Rainforest

14,99

visibility

Hydrofiele doeken - 3 stuks - Safari Celebration

Bambino Mio - Hydrofiele doeken - 3 stuks - Safari Celebration

14,99

visibility

Luierklemmetje

Snappi - Luierklemmetje

2,95

visibility

MioSoft - Prefold

Bambino Mio - MioSoft - Prefold

23,49

visibility

Prefold - Blauw

Petit Lulu - Prefold - Blauw

11,90

visibility

Prefold - Groen

Petit Lulu - Prefold - Groen

11,90

visibility

Prefold - Roze

Petit Lulu - Prefold - Roze

11,90

visibility

Prefold

Petit Lulu - Prefold - Beige

11,90

visibility

Prefold

Popolini - Prefold

6,95

visibility

Strikluier

Popolini - Strikluier - 1 stuk

4,90

Er zijn diverse soorten vouwluiers : hydrofiele doeken, prefolds en strikluiers. Alle soorten zitten in het assortiment en zijn hieronder ze per variant en merk beschreven. De vouwluiers kunnen op verschillende manieren worden gevouwen, afhankelijk van bouw en nodige absorptie. 

Hydrofiele luiers


De hydrofiele luier is te gebruiken als wasbare luier vanaf geboorte tot zindelijkheid. Als je kindje groter wordt en grotere plassen gaat doen kan het wel nodig zijn om meer absorptie toe te voegen. Hiervoor kun je een booster/inlegger gebruiken. Het grote voordeel van een hydrofiele doek is dat ze voor nog veel meer gebruikt kunnen worden : als spuugdoek, zonnescherm, handdoek, slab, dekentje, enz. 

In het assortiment zitten de hydrofiele doeken van Bambino Mio. De hydrofiele doeken zijn verpakt per 3 stuks en hebben verschillende leuke printjes. De doeken zijn 70 x 70 cm en gemaakt van 100% viscose bamboestof. 

Prefolds


Prefold luiers zijn in tegenstelling tot de hydrofiele luier meestal minder groot en bestaan uit meerdere lagen absorberende stof. Prefold luiers absorberen hiermee meer dan hydrofiele luiers. Je kunt ze op drie verschillende manier gebruiken : 
  • in drieën vouwen en in een overbroekje plaatsen en als basisluier gebruiken
  • vouwen als luier om je kindje heen en vastzetten met en luierklemmetje
  • in drieën vouwen en als booster / inlegger gebruiken bij een basisluier

De prefold luiers van Petit Lulu bestaan uit twee absorberende lagen stof en komen in verschillende kleuren, groen, roze, blauw en ecru. De grootte van de prefold is 35 x 40 cm en de bovenste laag is gemaakt van 60% viscose (bamboo), 40% biologisch katoen en de onderkant van 80% katoen, 20% polyester. 

De prefold luiers van Bambino Mio, de MioSoft Prefolds zijn verpakt per 4 doeken en worden ook wel vouwbare inleggers genoemd. De doeken zijn gemaakt van meerdere lagen 100% katoen. 

De prefold luiers van Popoloni zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, S/M/L. Ze zijn gemaakt van meerdere lagen stof en gemakkelijk in de vorm te vouwen. De prefolds zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en kunnen worden gewassen op 90˚C. 

Strikluiers


De strikluiers van Popolini zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en zijn zacht en flexibel. Het kan op verschillende manieren worden gevouwen en kunnen worden vastgemaakt met de bijgeleverde lintjes. 

Een handige accessoire voor bij de vouwluiers is het luierklemmetje ook wel een snappie genoemd. Hiermee kun je de luiers makkelijk sluiten, zelfs de strikluier als je de lintjes zat bent knip je ze eraf en sluit je ze met een luierklemmetje. 

Over alle vouwluiers moet een overbroekje worden geplaatst, afhankelijk van hoeveel je bijboost kunnen alle overbroekjes wel over de verschillende vouwluiers. 

Overbroekjes

Over de vouwluiers (basisluiers) moeten overbroekjes, ook wel covers genoemd, geplaatst worden. Het overbroekje hoeft niet perse van hetzelfde merk te zijn als de vouwluier. Onderling combineren is mogelijk, zolang het overbroekje maar goed aansluit bij buik en beentjes. In de overbroekjes tabel kun je vinden welke overbroekjes over het algemeen passen over welke luier.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.