Verschillende soorten wasbare luiers

Wanneer je je gaat verdiepen in wasbare luiers, kom je erachter dat er heel veel mogelijk is. Hierdoor kan het zomaar zijn, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog wil ik je graag kort uitleg geven over de verschillende systemen wasbare luiers. Ieder systeem heeft voor en nadelen. 

Allereerst twee systemen die het meest lijken om de wegwerpluier, ook wel ééndelige luiers genoemd.
All-in-one (AIO)
De wasbare luier die het meest op de wegwerpluier lijkt, is de alles-in-een luier. Hierbij zit het absorberende deel vast aan het waterafstotende deel.
Voordeel
Het is erg gebruiksvriendelijk met aan doen, namelijk precies hetzelfde als een wegwerpluier.
Nadeel
De pasvorm moet goed aansluiten bij je kindje en de absorptie is minder dan bij tweedelige systemen.
Pocketluiers
De pocketluier is een overbroekje wat een dun laagje stof bevat met een opening waarin boosters/inleggers geplaatst kunnen worden.
Voordeel
Deze kan makkelijk en snel aan gedaan worden, ook met één handeling. Daarnaast is het een dunner pakket dan tweedelige voorgevormde luiers.
Nadeel
Het is veel voorbereidingswerk om alle boosters en inleggers erin te plaatsen en ook hier is de pasvorm een grote invloed.
 

Dan zijn er ook tweedelige systemen, hierbij is het absorberende deel van de luier los van het waterafstotende deel.

 
Snap-in-one (SIO)
De snap-in-one is een overbroekje met daarin ruimte om boosters/inleggers in te klikken.
Voordeel
Het is een dunner pakket en net zo makkelijk aan doen als een wegwerpluier.
Nadeel
Het absorbeert minder en geeft hierdoor sneller lekkage.
Voorgevormd
Een voorgevormde luier die absorbeert en waarover een overbroekje geplaatst moet worden om het waterdicht te maken.
Voordeel
Dit systeem absorbeert veel en past over het algemeen bij ieder kindje.
Nadeel
Het is een dikker pakket en heeft een langere droogtijd.
Vouwluiers, prefolds of strikluiers
Bij vouwluiers vouw je de luier in de gewenste vouw, en sluit je hem om je kindje heen. Over de vouwluier plaats je het overbroekje.
Voordeel
Het is meer voorbereidingswerk en (meestal) absorbeert het minder. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij pasgeboren kindjes en hierbij is een grotere absorptie niet altijd nodig.
Nadeel
Het is meer voorbereidingswerk en (meestal) absorbeert het minder. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij pasgeboren kindjes en hierbij is een grotere absorptie niet altijd nodig.
Welk systeem het beste bij jullie past hangt af van het figuur van kindje en van je eigen wensen. Wat is voor jou belangrijk? Een wat dunner pakket? Gemakkelijk aan doen? Plast je kindje veel? Het zijn allemaal zaken die meespelen met het systeem wat het beste bij jullie past. 

Om te kunnen uit te zoeken of wasbare luiers bij jullie passen en welk systeem het beste bij jullie past, is er de mogelijkheid om de verschillende systemen te huren. Voor een klein bedrag per week kun je een pakket naar wens met verschillende systemen en merken uit proberen. Hiermee voorkom je onnodige kosten en kun je op je gemak uit zoeken hoe het werkt en wat bij jullie past. Zie je het niet zitten? Dan stuur je het huurpakket weer retour en ben je een wasbare ervaring rijker! 

Wil je meer informatie over wasbare luiers, het eens zien en uitproberen? Of interesse in een huurpakket? Neem voor al je vragen over onze producten contact met op met Groeneaapjes.nl via mail: info@groeneaapjes.nl of via Whatsapp of een belletje : 06 396 369 85.
 
  Simone Janszen     09-05-2020 19:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.