Er zijn diverse accessoires om het gebruik van wasbare luiers makkelijker en leuker te maken. Zo is er de wetbag, of luierzak voor onderweg en een luieremmer met wasnet om de vieze luiers in te bewaren. Daarnaast zijn er boosters/inleggers om de absorptie te verhogen en inlegvellen om de ontlasting op te vangen zodat deze makkelijk van de luier verwijderd kan worden. Een niet te vergeten aanvulling, het wasbare billendoekje om de billentjes mooi schoon te maken. De wasbare billendoekjes kunnen gewoon meegewassen worden met de luiers, makkelijk toch?!  


Weergave:
  1 / 5  Bezig met laden...
visibility

Bamboe Booster (kort)

Petit Lulu - Bamboe Booster (kort)

7,50

visibility

Bamboe Booster (lang)

Petit Lulu - Bamboe Booster (lang)

6,50

visibility

Bamboe Booster

TotsBots - Bamboe Booster

5,15

visibility

Billendoekje - 1 stuk - Daydream

TotsBots - Billendoekje 1 stuk - Daydream

1,25

visibility

Billendoekje - 1 stuk - Plop

TotsBots - Billendoekje 1 stuk - Plop

1,25

visibility

Billendoekje - 1 stuk - Roar

TotsBots - Billendoekje 1 stuk - Roar

1,25

visibility

Billendoekje - 1 stuk - Scamp

TotsBots - Billendoekje 1 stuk - Scamp

1,25

visibility

Billendoekje - 1 stuk - Waddle

TotsBots - Billendoekje 1 stuk - Waddle

1,25

visibility

Billendoekjes - 10 stuks

TotsBots - Billendoekjes 10 stuks

12,50

visibility

Billendoekjes - 5 stuks

Petit Lulu - Billendoekjes 5 stuks - Velour

8,50

visibility

Billendoekjes - 5 stuks

Petit Lulu - Billendoekjes 5 stuks - Tricot

8,50

visibility

Billendoekjes - 6 stuks

BilliesBox - Billendoekjes 6 stuks - Paars

7,95

   1  2 3 4 5  

Bewaren en meenemen van wasbare luiers : 

Luieremmer, hierin worden de gebruikte luiers bewaard totdat ze gewassen worden. In de luieremmer kun je een (bijpassend) wasnet aanschaffen en deze in de emmer plaatsen. Dan hoef je de vieze luiers niet nogmaals aan te raken terwijl ze in de wasmachine worden geplaatst. Hierbij zijn twee exemplaren aan te raden, één voor in de was en één in gebruik. Kijk voor deze accessoire ook eens naar het luieremmer voordeelpakket

Een wetbag is een water- en geurdichte luierzak waarin gebruikte luiers meegenomen kunnen worden. Het wordt ook wel een Nappy Bag genoemd. Een wetbag is ideaal om de luiers in te bewaren tijdens een dagje weg, op visite of bij een kinderdagverblijf, om zo makkelijk mee naar huis te nemen. Na de luierperiode kan de wetbag alsnog gebruikt worden, bijvoorbeeld als zwemtas en/of wetbag voor wasbare toetenpoetsers.

Boosten, absorptieverhogen van de wasbare luier : 

Inleggers en boosters zijn ideaal om toe te voegen aan de luier als er te weinig absorptie is.  Zo kun je bijvoorbeeld in de nacht, waarbij je langere tijd liever niet verschoont of als je een veel plasser hebt, extra inleggers plaatsen. Tussen de inleggers zit verschil in korte of lange boosters en de hoeveelheid lagen. De inleggers van Petit Lulu komen in kort 4-laags en lange booster 3-laags, de inlegger van TotsBots zijn 2-laags

Naast inleggers voor absorptie zijn er ook inlegvellen. Deze zijn gemaakt van cellulose (wegwerp) of fleece (wasbaar). Het inlegvel vangt de ontlasting op zodat deze kan worden verwijderd voordat de luier in de wasmachine gaat. De fleece inleggers kunnen boven het toilet worden leeggeschud en de cellulose inlegvellen kunnen in de afvalbak. Een bijkomend voordeel van fleece inleggers is dat het een droog gevoel geeft aan de billen. 

Wasbare billendoekjes :

Een fijne aanvulling bij het gebruik van wasbare luiers zijn de wasbare billendoekjes, ze kunnen gemakkelijk mee met de luierwas. Ze zijn zacht aan de billen en ook ideaal als snoetenpoetsers. 

Wassen : 

De leveranciers hebben voor het wassen van de luiers wasmiddel ontwikkeld. TotsBots heeft Potion en Bambino Mio heeft MioCare. Naast MioCare heeft Bambino Mio ook Miofresh ontwikkeld. Dit is een wasmiddelversterker, en ontwikkelt om bacteriën te doden bij 40°C. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.